Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /bbw-data/files/www/bbw/web/controller/common/home.php on line 140

Klinikai Központ

Debreceni Egyetem

A fekvőbetegek is voksolhatnak

A fekvőbetegek is voksolhatnak
A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tartózkodó fekvőbetegek a 2018. április 8-i országgyűlési képviselői választáson szavazatuk leadása érdekében, átjelentkezést követően, mozgóurnát igényelhetnek.

A Klinikai Központban még érvényben van  az influenzajárvány miatti részleges látogatási tilalom. Szavazni azonban a lezárt osztályokon gyógyuló betegek is tudnak vasárnap. Ahogy a Klinikai Központ egész területén, úgy a korlátozás miatt érintett osztályokon - a transzplantációs, az onkohaematológiai, a szülészeti és valamennyi intenzív osztályon, valamint a Gyermekgyógyászati Klinikán - is mozgóurnákat vehetnek igénybe azok, akik szeretnének helyben szavazni az április 8-i országgyűlési választásokon. A Klinikai Központ elnöke a mozgóurnás szavazással kapcsolatos teendőkről a mai napon a klinikák igazgatóit és főnővéreit tájékoztatta.

A voksolás lebonyolításában közreműködők számára a szükséges kézfertőtlenítést, az orr-és szájmaszkot, valamint az intenzív osztályon a védőköpenyt, illetve a védőcipőt a Klinikai Központ biztosítja.


Mozgóurnát a Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető kérelem (http://www.valasztas.hu/mozgourna-igenylese) benyújtásával lehet igényelni online, vagy papír alapon személyesen a szavazatszámláló bizottságtól vasárnap 15.00 óráig.  Azon betegek, akik nem debreceni állandó lakosok, először át kell kérjék magukat Debrecenbe, mint szavazókörbe. Ezt követően kérhetnek mozgóurnás szavazási lehetőséget. Ez vonatkozik a más szavazókörbe tartozó debreceni lakosokra is, nekik is előbb átjelentkezést kell kérniük. Aki a Klinikai Központ szerinti körbe tartozik, annak csak mozgóurnát kell kérnie.

Sajtóiroda

 


vissza