Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /bbw-data/files/www/bbw/web/controller/common/home.php on line 200

Klinikai Központ

Debreceni Egyetem

Vigyázunk az egészségére

Vigyázunk az egészségére
Személyre szabott egészségügyi tanácsadással, ingyenes vérnyomás- és a vércukorszint-méréssel várják a látogatókat a Klinikai Központ szakemberei március 2-4. között a Natural Expón, a Fórum bevásárlóközpontban.

A Debreceni Egyetem, mint az ország legnagyobb egészségügyi intézménye a szűrővizsgálatok népszerűsítésével és a lakosság tájékoztatásával kiemelt szerepet vállal az egészségmegőrzésben és a betegségek megelőzésében. Az intézmény ezért az előző évek hagyományaihoz hűen idén is bemutatkozik 13. Natural Expón, március első hétvégéjén a Fórumban. A Klinikai Központot a Debreceni Egyetem Klinikai Vizsgálatok Irodája képviseli az egészségkiállításon.

– Tavaly csaknem hatszázan vettek rész az ingyenes szűrővizsgálatainkon, hatalmas zsongás volt a standunknál. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem csak az idősebbek voltak kíváncsiak az egészségi állapotukra, hanem a fiatalok körében is népszerű volt a rendezvény – tájékoztatott Páll Dénes, a Klinikai Központ alelnöke.

A „Vigyázunk az egészségére” mottó jegyében ezúttal is minden korosztályra számítanak a Klinikai Központ munkatársai. Lesz ingyenes vérnyomás- és a vércukorszint-mérés, egészségügyi tanácsadás, haskörfogatmérés és testsúlyanalízis. A klinika egészségügyi szakemberei által végzett ingyenes szűrővizsgálatokat a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének önkéntesei is segítik.

Mindezek mellett az érdeklődők megismerhetik a klinikai vizsgálatokhoz kapcsolódó legújabb terápiás lehetőségeket, azok előnyeit és azt, hogy miként lehet részt venni ezekben a vizsgálatokban.

- A Debreceni Egyetem megbízható hátteret nyújt a legmodernebb, bevezetés előtt álló terápiákhoz kapcsolódóan, melyet térítésmentesen biztosít a rászorulóknak. Idén különösen a cukorbetegek számára tudunk újdonságokkal szolgálni. A betegek biztonsága elsődleges, ezért nagyon fontos, hogy az akár évekig tartó vizsgálatokat olyan fekvőbeteg háttérrel is rendelkező intézményekben végezzék, mint a Debreceni Egyetem, mely a régió vezető egészségügyi szolgáltatójaként a klinikai tanulmányokkal támasztott valamennyi elvárásnak megfelel – emelte ki Páll Dénes.

A Debreceni Egyetem munkatársai péntektől vasárnapig 10 és 18 óra között várják az egészségtudatos látogatókat a 13. Natural Expón a Fórum bevásárlóközpontban.

Sajtóiroda-MM


vissza